рамките бг

Рамки за снимки и картини от дърво

Как да подредим снимките на стената

Правилното подреждане на снимки и картини може да допринесе за интересен баланс към вашия декор.
Ако произведенията се окачват без идея, те ще изглеждат разхвърляни и непривлекателни.
Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да направите най-доброто подреждане на картините или снимките. 

Изберете кои снимки искате да са окачени в стаята и ги пригответе.   Поставете всички снимки на пода под мястото, където те ще бъдат аранжирани и се отдръпнете малко назад.  
Огледайте стаята и си представете, че снимките са вече закачени.   Вписват ли се те с декора на стаята ?   Имате ли нужда от повече или по-малко снимки, или тези, които сте избрали пасват перфектно? 

Ако имате няколко снимки, които искате да подредите на стената, поставете централната на нивото на очите.   Нивото на очите трябва да се определя, когато сте изправени.   Ако имате няколко снимки с различни размери и не сте сигурни откъде да започнете, изберете най-голямата и я окачете в средата на стената на нивото на очите.   След това подредете останалите снимки около нея.   Не забравяйте, че всички тези снимки, изглеждащи чудесно сами по себе си, трябва да са аранжирани добре една спрямо друга  и да изглеждат приятно като цяло. 

Когато имате дълга стена,на която искате да подредите две редици от снимки, си представете две линии,разположени една под друга. Определете на какво ниво искате да бъде първата редица, измерете линия и я маркирайте с молив така, че да можете по-късно да я изтриете. Определете  разстоянието между снимките и ги окачете.
Направете същото измерване и определете  разстоянието между снимките от втория ред,след което окачете и тях. 

 Някои картини изглеждат най-добре, когато са подредени симетрично.  Ако имате еднакви по размер снимки или една голяма и няколко по-малки с еднакъв размер, използвайте симетрия.    Четен брой еднакви по размер снимки, могат да бъдат подредени в един голям квадрат или правоъгълник.   Тази група може да бъде аранжирана така,че да изглежда като едно цяло.  Ако пък вашите снимки са с различни размери ,експериментирайте и изберете по-нестандартни решения.

Когато работите в традиционна по стил стая и разполагате с няколко различни по размер снимки, можете да ги окачите на стената,под формата на голям квадрат.

Поставете снимките си на пода, преди да ги окачите.  Създайте квадрат, като поставите  най-големите снимки в четирите ъгъла. Разположете по-малките снимки в образувалото се празно пространство,като запълвате визуалната площ отвън навътре. Добре е да има празни пространства вътре в квадрата. 

За да се изпъкне едно произведение на изкуството, то не трябва да се "прикрива" от друго.  Поставете творбата сама, осигурете й специално осветление и разположете големите мебели по-далеч от нея така, че тя да е първото нещо, което се забелязва в стаята.


Всички права запазени: www.ramkite.bg